Home / Fietsroutes langs de bollenvelden rondom Keukenhof / Hollandse Bloemenroute | 35 km

De Hollandse Bloemenroute is de fietsroute waarmee je geniet van de lentebloemen of de zomerbloemen in de Bollenstreek. Je fietst langs het strand, de duinen en de dorpen Noordwijkerhout en Lisse. Onderweg kom je langs de leukste (bloemen)attracties, monumenten en natuurgebieden.

Hoogtepunten van dit fietsarrangement langs de bloemenvelden

Met deze bloemenroute ontdek je de veelzijdigheid en de gastvrijheid van de Bollenstreek. Je fiets je langs het strand, het unieke duingebied, mooie monumenten en uiteraard de mooiste bloemen van het seizoen. In de lente zie je de schitterende tulpenvelden en in de zomer kom je langs de kleurrijke dahlia showtuinen.

Er zijn elk jaar twee bloeiperiodes waarin deze fietsroute het beste tot zijn recht komt en waarin je de meeste bloemen kan bewonderen. Hieronder hebben we per bloeiperiode de hoogtepunten langs de fietsroute vermeld.

Lentebloemen

Van 24 maart t/m 15 mei 2022 bloeien de lentebloemen in de Bollenstreek. Geniet van de narcissen, hyacinten en uiteraard de Nederlandse tulpen. In deze periode is ook bloemenpark Keukenhof geopend dat ook langs de fietsroute gelegen is.

In de lente geniet je met de Bollenstreek bloemenroute van hyacinten, narcissen en natuurlijk de wereldberoemde tulpen van Nederland.

Hoogtepunten in de lente

* voor de openingsdagen en tijden kijk hieronder.

De bloei van de lentebloemen is afhankelijk van de weersomstandigheden. Blijf op de hoogte van de status van de bloemenvelden via onze gratis Flower Map.

Zomerbloemen

Vanaf 10 augustus t/m 17 oktober 2022 bloeien de zomerbloemen weer in de Bollenstreek. Geniet van de veelzijdige dahlia’s in een van de verschillende dahlia showtuinen en combineer de bloemen met het strand en de duinen.

Hoogtepunten in de zomer

* voor de openingsdagen en tijden kijk hieronder.

De bloei van de showtuinen is afhankelijk van de weersomstandigheden. Blijf op de hoogte van de status van de showtuinen in de zomer via onze gratis Flower Map.

Ontdek de gastvrijheid van de Bollenstreek

Met deze fietsroute geniet je niet alleen van de schitterende natuur in de Bollenstreek, je fietst ook door de gezellige bloemendorpen Noordwijkerhout en Lisse. In deze bloemendorpen heb je dorpspleinen met veel horecagelegenheden en terrasjes waar je kan genieten van een hapje en een drankje.

Prijs van de Bloemenroute

De zomer editie van de Bloemenroute is vanaf 10 augustus 2021 hier gratis te downloaden.

Startlocaties en tijden

De Bloemenroute kan je starten op verschillende locaties.

De startlocaties zijn eenvoudig met de auto te bereiken en beschikken over ruime parkeermogelijkheden. Je kan vanaf verschillende hotels en vakantieparken ook eenvoudig de Bloemenroute fietsen.

Je start de Bloemenroute o.a. in:

StartlocatieKosten parkerenNavigatie adres
Dorpshart LisseGratis parkeren bij de parkeerplaatsen
Bondstraat 13
Heereweg 249
Westerdreef (t.h.v. 105)
NoordwijkerhoutGratis (let op: op sommige parkeerplaatsen geldt max. 2 uur)
Langevelderslag€ 5,00 voor een dagkaart

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het om de fietsroute te fietsen?

De fietsroute is 35 kilometer lang en dat is ongeveer twee uur fietsen. Met het bezoeken van de hoogtepunten duurt de Bloemenroute gemiddeld vier uur.

Fietsverhuur langs de bloemenroute

De bloemenroute fiets je eenvoudig met je eigen fiets. Heb je geen fiets of heb je geen zin om je fiets mee te nemen naar de Bollenstreek? Dan kan je eenvoudig een fiets huren bij een van de locaties rondom de route.

Bekijk ook onze unieke tulpen fietsroute. Deze fietsroute van 15 kilometer langs de tulpenvelden rondom Keukenhof is inclusief een digitaal routeboekje. » Tulpen belevingsroute

Onze populaire links

Openingstijden highlights

Afhankelijk van wanneer je de bloemenroute gaat fietsen kan je bij verschillende locaties naar binnen (betaald of gratis). Hieronder zie je het overzicht van alle openingsdagen, tijden en eventuele entreeprijzen. Klik op de locatie link voor meer informatie over de locatie.

LocatieOpenEntreeBijzonderheden
De Tulperij10 augustus – 17 oktober 2021
DI/WO/DO/VR/ZA/ZO: 9.30-17.00
24 maart – 15 mei 2022
9:30 – 17:00 uur
€ 6,95Je krijgt een rondleiding door de Tulpenbollenkwekerij en kan de mooiste foto’s maken in de Dahlia showtuin en pluktuin. Voor kinderen is er een speciale speurtocht.
Let op: je moet vooraf reserveren.
Bloemenpark
Keukenhof
24 maart – 15 mei 2022
Let op: In de zomer gesloten
€ 19,00Let op: je moet vooraf je ticket online kopen.
FBT bloemen
Showtuin
10 augustus – 17 oktober 2022
24 maart – 15 mei 2022
GratisDe soorten bloemen zijn afhankelijk van het seizoen
Kasteeltuinen
Keukenhof
Iedere dag geopend m.u.v. dagen met evenementenGratisDahlia showtuin vanaf 10 augustus t/m 17 oktober 2022
Museum De
Zwarte Tulp
DI/WO/DO/VR/ZA/ZO
10 – 17 uur
€ 8,00Online bezoek reserveren verplicht
St. AgathakerkIedere dag
9:00 – 17:00 uur
Gratis
‘t Huys DeverWO/DO/VR/ZA/ZO
14 – 17 uur
GratisBetaalde rondleiding
vanaf 10 personen