Home / Fietsroutes langs de bollenvelden rondom Keukenhof / Hollandse Bloemenroute | 35 km

English Deutsch

De gratis Hollandse Bloemenroute is dé fietsroute waarmee je geniet van de lentebloemen of de zomerbloemen in de Bollenstreek. Je fietst langs de mooiste bloemenvelden, het strand, de duinen en de dorpen Noordwijkerhout en Lisse. Onderweg kom je langs de leukste (bloemen)attracties, monumenten en natuurgebieden zoals Bloemenpark Keukenhof en verschillende bloembollenkwekerijen en tulpen showtuinen.

Fiets de Hollandse Bloemenroute

De Bloemenroute is ongeveer 35 kilometer lang en is in ongeveer 2 tot 3 uur te fietsen. Tijdens de fietsroute ontdek je de veelzijdigheid en de gastvrijheid van de Bollenstreek. Je fietst langs het strand, het unieke duingebied, mooie monumenten en uiteraard de mooiste bloemen van het seizoen. Door de relatief korte afstand is de route goed te combineren met een bezoek aan een of meer van de hoogtepunten langs de route.

Hop on Hop off sightseeing langs de Bloemenroute

Met de Bloemenroute fiets je langs heel veel tulpenvelden, narcissenvelden en hyacintenvelden. Deze bloemenvelden zorgen elk voorjaar voor het meest kleurrijke landschap van de wereld. Naast de bloemenvelden zijn er ook heel veel attracties, musea en monumenten die je kan bezoeken. In de lente is het Bloemenpark Keukenhof een echte aanrader maar er zijn ook veel tulpen showtuinen, musea en tulpenboederijen te bezoeken. Let op! Voor sommige locaties moet je vooraf reserveren. Kijk hiervoor op de pagina van de Hop on Hop off locaties.

Hoogtepunten langs de bloemenroute in de lente

Wanneer is de Bloemenroute op zijn mooist?

Het seizoen van de lentebloemen begint van donderdag 21 maart t/m zondag 12 mei 2024. Tijdens deze periode bloeien verschillende voorjaarsbloemen. Naast de beroemde Nederlandse tulpen geniet je ook van de narcissen en hyacinten. In deze periode is ook bloemenpark Keukenhof geopend dat ook langs de fietsroute gelegen is. In de zomer bloeien de Dahlia showtuinen van 10 augustus t/m 13 oktober 2024

Let op: de bloei van de lentebloemen is afhankelijk van het weer. Blijf op de hoogte van de bloei van de bloemenvelden via onze gratis Flower Alerts op onze Facebook en Instagram

Beleef het verhaal van de bloemen van de Bollenstreek

De Bloemenroute is erop gericht om de fietser een echte belevenis te bieden. Met de route kom je langs verschillende leuke bloemenattracties en monumenten. Hop dus gerust van je fiets af, bezoek een van de hop off locaties en geniet optimaal van de Bollenstreek.

Prijs van de Bloemenroute

De Bloemenroute is gratis te fietsen door de knooppuntbordjes te volgen. Via onderstaande gratis routekaart kan ook eenvoudig de route volgen.

Routebeschrijving van de Bloemenroute?

De Bloemenroute maakt gebruik van het uitgebreide fietsknooppuntennetwerk dat, middels bewegwijzering met bordjes met groene cijfers, het fietsen van deze route eenvoudig maakt. Je volgt de fietsknooppunten die te vinden zijn op de gratis versie van de Bloemenroute. Je kan de route daarna uitprinten. Een papieren versie van de fietsroute is verkrijgbaar bij de VVV’s in de Bollenstreek en bij de hotels, b&b’s en vakantieparken die langs de route gelegen zijn.

Startlocaties en tijden

De Bloemenroute is op elk punt op de route te starten. Er zijn een aantal handige startlocaties. Hieronder hebben we een aantal startpunten op een rijtje gezet. De startlocaties zijn eenvoudig met de auto te bereiken en beschikken over ruime parkeermogelijkheden. Je kan vanaf verschillende hotels en vakantieparken ook eenvoudig de Bloemenroute fietsen.

Reis met de auto

StartlocatieKosten parkerenFietsverhuurNavigatie adres
Bloemenpark Keukenhof€ 10,00 voor de hele dagFietsverhuur KeukenhofStationsweg 166A, Lisse
Het centrum van LisseGratis parkeren bij de parkeerplaatsen. Let op: parkeer niet in een blauwe zone. Daar geldt namelijk een maximale parkeerduur van 2 uur.Niet aanwezigBondstraat 13, Lisse
Heereweg 249, Lisse
Westerdreef (t.h.v. 105), Lisse
Fietsverhuur Lisse LemonBikeGratis voor klanten van fietsverhuur LisseFietsverhuur LisseVeenenburgerlaan 73a, Hillegom (grens Lisse)
Het centrum van NoordwijkerhoutGratis (let op: op sommige parkeerplaatsen geldt max. 2 uur)Fietsverhuur NoordwijkerhoutBrink 1, Noordwijkerhout
Langevelderslag€ 10,00 voor een dagkaartNiet aanwezigLangevelderslag 20, Noordwijk
Fietsverhuur NoordwijkGratis parkerenFietsverhuur NoordwijkHerenweg 23, Noordwijk

Reis met het openbaar vervoer

StartlocatieOpenbaar vervoerFietsverhuurNavigatie adres
Bloemenpark KeukenhofSpeciale Keukenhof bussen vanaf Amsterdam, Haarlem, Schiphol, Leiden, Noordwijk, Katwijk en Noordwijkerhout Fietsverhuur KeukenhofStationsweg 166A, Lisse
Station HillegomReis met de trein naar Station Hillegom. Vanaf het station fiets je richting fietsknooppunt 12 (na 700 meter zit je op de route)Niet aanwezigBondstraat 13, Lisse
Heereweg 249, Lisse
Westerdreef (t.h.v. 105), Lisse
Station SassenheimReis met de trein naar Station Sassenheim. Vanaf het station fiets volg je de fietsknooppunten 51 -> 50 -> 58 (na 1,5 kilometer zit je op de route)Niet aanwezigHeereweg 386, Lisse

Reis met de fiets

De bloemenroute kan je ook fietsen vanaf verschillende populaire hotels en vakantieparken.

  • Vanuit Noordwijk volg je knooppunt 32 om vervolgens de bloemenroute te starten bij knooppunt 43
  • Vanuit Zandvoort volg je knooppunt 79 om vervolgens de bloemenroute te starten bij knooppunt 31
  • Vanuit Sassenheim volg je knooppunten 51 en 50 om vervolgens de bloemenroute te starten bij knooppunt 58

Fietsverhuur langs de bloemenroute

De Bloemenroute fiets je eenvoudig met je eigen fiets. Heb je geen fiets of heb je geen zin om je fiets mee te nemen naar de Bollenstreek? Dan kan je eenvoudig een fiets huren bij een van de locaties rondom de route.

Restaurants langs de fietsroute

Met deze fietsroute geniet je niet alleen van de schitterende natuur in de Bollenstreek, je fietst ook door de gezellige bloemendorpen Noordwijkerhout en Lisse. In deze bloemendorpen heb je dorpspleinen met veel restaurants en terrasjes waar je kan genieten van een hapje en een drankje. Ook bij het strand van Langevelderslag zijn verschillende restaurants te vinden. Bekijk hier onder tips voor restaurants langs de bloemenroute

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het om de fietsroute te fietsen?

De fietsroute is 35 kilometer lang en dat is ongeveer twee uur fietsen. Met het bezoeken van de hoogtepunten duurt de Bloemenroute gemiddeld twee tot drie uur.

Rijdt er ook een gids mee met de tulpenroute?

Nee, deze route moet je individueel fietsen. Er zijn ook fietstours beschikbaar waar een lokale gids je meeneemt naar de mooist bloeiende tulpenvelden en een tulpenkwekerij. Kijk hiervoor bij Fietstocht met lokale gids.

Kan de bloemenroute ook gereden worden met een scooter of solex sightseeing tour?

Ja, de route is ook te rijden met een van de sightseeing tours. Bijvoorbeeld de elektrische scooter, solex en ook met de TukTuk. Met de Solex mag je alleen niet door het duingebied rijden en ook de TukTuk moet een alternatieve route nemen.

Kan ik de bloemenroute combineren met een bezoek aan Keukenhof?

Ja, een bezoek aan Keukenhof duurt gemiddeld tussen de 2 en de 4 uur en is heel goed te combineren met de bloemenroute. De fietsroute is 35 kilometer lang en binnen ongeveer 2 a 3 uur te fietsen. Je kan zelf bepalen of en hoelang je bij een hop off locatie stopt. Let wel! Om Keukenhof te bezoeken moet je vooraf je ticket gereserveerd hebben. Kijk bij Keukenhof tickets voor het reserveren van je bezoek en het reserveren van een parkeerkaart.

Onze populaire links