Home / Hop on Hop off met een (huur)fiets / De Keukenhof molen

English Deutsch

De molen van bloemenpark Keukenhof is een van de meest gefotografeerde windmolens in Nederland. In het voorjaar maak je unieke foto’s van de tulpen en deze molen. De molen staat in Keukenhof en is alleen te bezoeken met een ticket voor het bloemenpark.

Over de Keukenhof molen

Midden in Bloemenpark Keukenhof ligt de beroemde Keukenhof molen. Deze molen is een van de meest gefotografeerde molens van Nederland. De molen in Keukenhof is een zogenoemde stellingmolen en is in 1892 gebouwd in Scharmer. De molen was oorspronkelijk een grondzeiler en functioneerde als poldermolen. In 1975 is de molen verplaatst naar het terrein van Keukenhof. Het bloemenpark kreeg de molen cadeau van de Holland-Amerika Lijn. De molen wordt nu gebruikt als sierobject. De molen kan draaien en heeft wieken van 17,90 meter.

De molen met tulpenvelden ervoor

Hoewel de molen vanuit Keukenhof zorgt voor mooie foto’s is het ook een aanrader om de molen vanaf de bloemenvelden te bekijken.

Openingstijden

De molen is geopend tijdens de openingsdagen van Keukenhof. In 2024 is dit vanaf donderdag 21 maart t/m zondag 12 mei.

Entreeprijs

De molen ligt in Bloemenpark Keukenhof. Als je een ticket hebt voor Keukenhof dan kan je ook de molen bezoeken. Keukenhof heeft in 2024 een beperkte capaciteit. Check hieronder de beschikbaarheid en reserveer direct je bezoek

Keukenhof molen in combinatie met een fietsroute

De Keukenhof molen wordt ook vaak vanaf de tulpenvelden gefotografeerd. Verschillende fietsroutes komen langs de tulpenvelden vanwaar de Keukenhof molen te zien is. Het gaat om de volgende fietsroutes:

Onze populaire links