Home / Sightseeing tours rondom Keukenhof / Fietstocht langs de tulpenvelden met lokale gids

English Deutsch

Keukenhof bike tour
Keukenhof fietstocht met gids

De mooiste manier om de Nederlandse tulpenvelden te bezichtigen is met een begeleide fietstocht. Een lokale gids laat je de mooiste bloemenvelden rondom bloemenpark Keukenhof zien en vertelt je alles over de tulp en de Bollenstreek. De gids weet precies waar de mooiste bloemen op dat moment bloeien en brengt je ook bij een authentieke tulpenbollenkwekerij met uiteraard veel mooie foto locaties. De fietsroute is ongeveer 15 kilometer lang.

Tijdens het Dahlia Festival (10 augustus – 12 oktober 2024) zijn er fietstochten met een lokale gids langs de zomerbloemen in de Bollenstreek. Bekijk hier meer informatie over de zomereditie van deze bloemen fietstocht. Beschikbaarheid en prijzen.

Bezoek de mooiste bloemenvelden van Holland

Tijdens de fietstocht geniet je op een ontspannen manier van de bloemenvelden rondom Keukenhof. Je gids geeft aanwijzingen voor het fietsen en vertelt je veel informatie over de tulpenteelt waar de Bollenstreek wereldberoemd mee is geworden. Onderweg kom je langs Kasteel Keukenhof, Kasteel Dever, de Keukenhof molen en uiteraard de bloemenvelden met tulpen, narcissen en hyacinten. Tijdens de fietstocht is er een pauze van ongeveer 25 minuten bij tulpenbollenkwekerij De Tulperij. Daar is ook een toilet aanwezig.

Duur van de fietstocht

De fietstocht is ongeveer 15 kilometer fietsen en de tour duurt ongeveer 2,5 uur. Onderweg stop je op fotogenieke plekjes en je maakt een tussenstop bij bloembollenkwekerij De Tulperij. Door de korte fietsafstand en de afwisselende stops is de fietstocht leuk voor jong en oud.

Groepsgrootte

Er zijn twee verschillende fietstochten.

  • De standaard begeleide fietsroute heeft een maximum van 18 deelnemers
  • De kleine groep fietsroute heeft een maximum van 6 deelnemers

Talen

De gids geeft de uitleg in het Engels en Nederlands.

Starttijden fietstocht

Tijdens het tulpenseizoen zijn er fietstochten van 20 maart tot 11 mei 2025. Per dag vertrekken er meerdere fietstochten. Er is een ochtend tour en twee tours in de middag. Hieronder staan de starttijden.

  • Ochtend tour 09:30 uur
  • Middag tour 12:45 uur
  • Middag tour 16:00 uur
  • Kleine groep tour vertrekt elke dag om 14:00 uur.

Prijs begeleide fietstocht

De fietstocht met gids is exclusief voor het tulpenseizoen te boeken. De prijs is inclusief huurfiets en helm. Hieronder staan de prijzen voor de fietstocht:

Tulpenseizoen 2025 | 20 maart t/m 11 mei

Fietstocht langs de tulpenveldenPrijs
Fietstocht incl. huurfiets€ 45,00Reserveer
Fietstocht incl. huurfiets
(Kleine groep: max 6 deelnemers + koffie/thee bij De Tulperij)
€ 99,00Reserveer

Reserveer je fietstocht

De fietstochten met gids zijn populair en hebben een beperkt aantal deelnemers per groep. Hierdoor is het verplicht om je fietstocht van te voren te reserveren. Let op: reserveer op tijd. Drukke dagen zijn vaak ruim van te voren uitverkocht. Bekijk hieronder de beschikbaarheid van de fietstocht en selecteer je datum en starttijd van je fietstocht.

Startlocatie fietstocht

De fietstocht start op slechts 400 meter van de hoofdingang van bloemenpark Keukenhof. De locatie heeft voldoende gratis parkeergelegenheid.

Veelgestelde vragen

Is de fietstocht ook geschikt voor kinderen?

Kinderzitjes voor kinderen van 1 – 5 jaar (9 – 22 kg) op AANVRAAG mogelijk (contact@tulipbicycletour.com). Kosten €15.00 kunt u ter plaatse contant betalen. Ivm veiligheidsredenen zijn er geen kinderfietsen beschikbaar voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Onze populaire links