Home / Tips / Waar staan welke bloemen in bloei? Check het met onze Flower Alerts

English Deutsch

Met onze Flower Alerts ben je altijd op de hoogte waar de mooiste bloemenvelden in de Bollenstreek te vinden zijn. Tijdens de bloeiperiodes van de verschillende bloemen houden we elke week bij waar welke bloemenvelden in bloei staan. Zo geniet je nog meer van een bezoekje aan de bloemen in Nederland.

Flower Alerts 2024

26 september 2023 | Op donderdag 21 maart 2024 start om 8.00 uur het nieuw tulpenseizoen. Om het kleurrijke landschap in het voorjaar te realiseren worden vanaf begin oktober de nieuwe bloembollen geplant. Dit zal zowel op de productievelden als bij de showtuinen plaatsvinden. Vanaf februari 2024 gaan we op deze pagina weer regelmatig flower alerts plaatsen.

Volg de Flower Alerts op de Facebook en Instagram van de Bollenstreek om de bloei verwachtingen te volgen.

Soort bloemenveldGemiddelde bloeiVerwachte bloei*
Narcissenveldenhalf maart t/m half aprileind februari tot half april
Hyacintenveldeneind maart t/m eind aprileind maart t/m eind april
Tulpenveldenhalf april tot half mei2e week april tot 2e week mei
Keukenhof
Tulip Experience
Tulperij
23 maart t/m 14 mei23 maart t/m 14 mei
Tulip Barn1 april t/m 14 meiGesloten
Dahlia showtuinen12 augustus t/m 15 oktober12 augustus t/m 15 oktober

* Let op! De bloei van de voorjaarsbloemen is afhankelijk van meerdere factoren. Het weer en het moment dat de kweker de bloem van de steel haalt hebben invloed op de bloemenvelden. Bij Keukenhof en de andere showtuinen wordt rekening gehouden met verschillende weersomstandigheden en worden de bloemen niet van de steel gehaald. Hierdoor bloeien de bloemen bij de bloemenattracties het gehele seizoen.

Wanneer bloeien de bloemenvelden in Nederland?

De beroemdste Nederlandse bloemenvelden zijn de tulpenvelden. Deze bloeien vanaf begin april tot eind april. Maar er zijn nog veel meer mooie bloemen te bewonderen in de Bollenstreek. In het voorjaar bloeien naast de tulpenvelden ook de hyacinten en narcissen. En vanaf half augustus is de zeer afwisselende Dahlia bloem te bewonderen in verschillende showtuinen in de Bollenstreek.

De tulpenvelden in het voorjaar zijn wereldberoemd. Naast tulpen bloeien er in deze periode ook veel andere bloemen. O.a. de krokus, narcis en hyacint zorgen ervoor dat de Bollenstreek een kleurrijk geheel is. Met onze Flower Alerts laten we vanaf begin maart elke week zien wat de status is van de bloemenvelden.

De bloemenvelden zijn perfect om te ontdekken met een fietstocht. Er zijn verschillende fietsroutes ontwikkeld.

Vanaf half augustus t/m half oktober kan je genieten van de veelzijdige dahlia bloemen. De dahlia bloemen zijn te zien bij de verschillende dahlia showtuinen in de Bollenstreek. Met onze Flower Alerts laten we vanaf begin maart elke week zien wat de status is van de bloemenvelden.

De bloemenvelden zijn perfect om te ontdekken met een fietstocht. Hiervoor hebben we in de zomer een unieke fietsroute ontwikkeld:

Geniet van het strand, de duinen en de bloemen met de Bollenstreek Bloemenroute | 35 km

Waar bloeien momenteel de mooiste bloemenvelden?

Een van de meest gestelde vragen bij VVV’s, hotels en via internet is of de bloemenvelden al bloeien en waar de bloemenvelden te vinden zijn. Daarom hebben we samen met een aantal partner organisaties de Flower Map ontwikkeld. Wij geven via onze social media kanalen Flower Alerts. Zo heb je altijd een actueel beeld van de bloei. Volg de Flower Alerts op de Facebook en Instagram van de Bollenstreek.

Onze populaire links