Home / Tips / Bekijk waar de bloemenvelden in bloei staan met de Flower Map

Met de Flower Map ben je altijd op de hoogte waar de mooiste bloemenvelden in de Bollenstreek te vinden zijn. Tijdens de bloeiperiodes van de verschillende bloemen houden we elke week bij waar welke bloemenvelden in bloei staan. Zo geniet je nog meer van een bezoekje aan de bloemen in Nederland.

Wanneer bloeien de bloemenvelden in Nederland?

De beroemdste Nederlandse bloemenvelden zijn de tulpenvelden. Deze bloeien vanaf begin april tot eind april. Maar er zijn nog veel meer mooie bloemen te bewonderen in de Bollenstreek. In het voorjaar bloeien naast de tulpenvelden ook de hyacinten en narcissen. En vanaf half augustus is de zeer afwisselende Dahlia bloem te bewonderen in verschillende showtuinen in de Bollenstreek.

De tulpenvelden in het voorjaar zijn wereldberoemd. Naast tulpen bloeien er in deze periode ook veel andere bloemen. O.a. de krokus, narcis en hyacint zorgen ervoor dat de Bollenstreek een kleurrijk geheel is.

Op onze Flower Map laten we vanaf begin maart elke week zien wat de status is van de bloemenvelden.

De bloemenvelden zijn perfect om te ontdekken met een fietstocht. Hiervoor hebben we twee unieke fietsroutes ontwikkeld:

Vanaf half augustus t/m begin oktober kan je genieten van de veelzijdige dahlia bloemen. De dahlia bloemen zijn te zien bij de verschillende dahlia showtuinen in de Bollenstreek.

Op onze Flower Map laten we vanaf begin augustus elke week zien wat de status is van de bloemenvelden.

De bloemenvelden zijn perfect om te ontdekken met een fietstocht. Hiervoor hebben we in de zomer een unieke fietsroute ontwikkeld:

Waar bloeien momenteel de mooiste bloemenvelden?

Een van de meest gestelde vragen bij VVV’s, hotels en via internet is of de bloemenvelden al bloeien en waar de bloemenvelden te vinden zijn. Daarom hebben we samen met een aantal partner organisaties de Flower Map ontwikkeld. Met de handige Flower Map geven wij tijdens de twee bloeiperiodes wekelijks een overzicht van de status van de bloemenvelden. Zo heb je altijd een actueel beeld van de bloei.

Bekijk onze tips voor het bezoeken van de bloemenvelden in de Bollenstreek