Home / Tips / Tips voor het bezoeken van het Bloemencorso Bollenstreek

English Deutsch

Het Bloemencorso Bollenstreek is het grootste lente evenement in Holland. Elk voorjaar trekt het corso ongeveer 1 miljoen bezoekers. Lees hieronder onze informatie en tips voor het bezoeken van dit bloemenfeest in Nederland.

Wanneer is het Bloemencorso Bollenstreek?

Het Bloemencorso Bollenstreek is elk voorjaar het hoogtepunt van de lente. Het corso rijdt altijd in de maand april. De data voor het Bloemencorso Bollenstreek zijn voor de volgende jaren:

JaartalBloemencorso dag
2023Zaterdag 22 april
2024Zaterdag 20 april
2025Zaterdag 12 april

Welke bloemen worden er gebruikt voor het Bloemencorso Bollenstreek?

Het Bloemencorso Bollenstreek is het enige corso dat gemaakt wordt van voorjaarsbloemen. Bij het Bloemencorso Bollenstreek is de belangrijkste bloem de hyacint. Deze bloemen vormen de basis van de corsowagens. De hyacinten zorgen ook voor de heerlijke voorjaarsgeuren die bij het Bloemencorso horen. De wagens worden verder aangekleed met tulpen en narcissen.

Wat zijn de ontwerpen van de corsowagens in 2023?

De ontwerpen voor het Corso 2023 zijn nog niet bekend. Hieronder zijn de ontwerpen te zien in de presentatie video van Bloemencorso Bollenstreek 2022. Het thema is: Celebrating Memories

Wat is de route van het Bloemencorso Bollenstreek?

Het Bloemencorso heeft elk jaar dezelfde route van ongeveer 42 kilometer. Op vrijdagavond rijdt het corso door het gezellige dorp Noordwijkerhout. De route op zaterdag begint in de badplaats Noordwijk. Vervolgens rijdt het corso naar Voorhout, Sassenheim, Lisse, Hillegom, Heemstede en Haarlem.

Wat kost een kaartje voor het Bloemencorso Bollenstreek?

Het Bloemencorso Bollenstreek is gratis te bekijken. U kunt zelf een plekje zoeken langs de 42 kilometer lange route. Wilt u zittend genieten van het Bloemencorso en gebruik kunnen maken van toilet en catering dan zijn er een aantal overdekte tribunes waar u het Bloemencorso kunt bekijken. Bij de tribunes zijn toiletten aanwezig en u kunt terecht voor een hapje en een drankje. Let op! De tribunes zijn populair en elk voorjaar snel uitverkocht. Reserveer uw tribuneplaats op tijd. De volgende tribunes zijn beschikbaar:

Locatie van de tribunePrijs
Lisse
(vlak bij centrum & Keukenhof)
€ 32,50Reserveer
Lisse
(bij de tulpenveldenl)
€ 29,50Reserveer
Sassenheim
(tijdens de lunchstop van het bloemencorso)
€ 29,50Reserveer
Hillegom
(vlak bij treinstation Hillegom)
€ 29,50Reserveer
Voorhout (niet overdekte tribune)
(vlak bij treinstation Voorhout)
€ 19,50Reserveer

Fietsroutes & sightseeing tijdens het Bloemencorso

De dagen rondom het Bloemencorso zijn elk jaar populaire dagen. Dit komt uiteraard door het Bloemencorso zelf maar zeker ook omdat tijdens het Bloemencorso ook de tulpenvelden mooi in bloei staan. Het is dan ook ideaal om in deze dagen een fietsroute of sightseeing tour te doen. Er zijn ook exclusieve sightseeing tours tijdens het Bloemencorso. Bij het boeken van een tribune plek kan je bijvoorbeeld exclusieve wandelingen en tours bijboeken. Ook zijn de helikopter tours beschikbaar op zaterdag en zondag tijdens het corso weekend.

Reisadvies voor het bezoeken van het Bloemencorso

Wilt u het Bloemencorso Bollenstreek bezoeken dan is het verstandig om na te denken over hoe u naar de Bollenstreek gaat reizen. Het reisadvies is afhankelijk van de locatie waar u het Bloemencorso wilt bekijken. Voor de populairste locaties hebben we het reisadvies hieronder vermeldt.

Keukenhof Bloemenpark

Een van de populairste locaties om het bloemencorso te kijken is bloemenpark Keukenhof in Lisse. Het bloemencorso komt hier in de middag voorbij en veel mensen combineren het bekijken van het bloemencorso met een bezoek aan het lentepark van Europa. Keukenhof heeft een groot parkeerterrein waar je voor slechts € 6,00 de hele dag kan parkeren. Ook rijden er speciale Keukenhof bussen vanaf RAI Amsterdam, Schiphol Airport, Station Haarlem en Station Leiden.

Bloemenstad Haarlem

Het bloemencorso eindigt op zaterdag in de binnenstad van Haarlem. Op zondag zijn de corsowagens in Haarlem de hele dag te bezichtigen. Haarlem is goed bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer. Tip! Het bloemencorso weekend is een perfect weekend voor een weekendje Haarlem.

Welke activiteiten zijn er te doen rondom het Bloemencorso Bollenstreek?

Hotel tips langs de route van het Bloemencorso

Rondom het Bloemencorso worden steeds meer activiteiten georganiseerd. Ook bloeien de tulpenvelden in de periode, is Bloemenpark Keukenhof geopend en zijn er meerdere showtuinen te bezoeken. Veel mensen komen dan ook langer genieten van de bloemen en boeken een weekend of korte vakantie in de Bollenstreek.

Onze populaire links