Home / Tips / Tips voor het bezoeken van het Bloemencorso Bollenstreek

English Deutsch

Tips Bloemencorso Bollenstreek
Tips Bloemencorso Bollenstreek

Het Bloemencorso Bollenstreek is het grootste lente evenement in Holland. Elk voorjaar trekt het bloemencorso ongeveer 1 miljoen bezoekers. Lees hieronder onze informatie en tips voor het bezoeken van dit grootste bloemenfeest in Nederland.

Wanneer is het Bloemencorso Bollenstreek?

Het Bloemencorso Bollenstreek is elk voorjaar het hoogtepunt van de lente. Het corso rijdt in de maand april. Het Bloemencorso start altijd met de opbouwdagen op de woensdag voorafgaand aan de optocht. Tot en met vrijdagochtend zijn honderden vrijwilligers hard aan het werk om de mooiste corsowagens te maken. Op vrijdagavond is het vervolgens tijd voor het Lichtjes Bloemencorso. Op zaterdag is het hoogtepunt van het Bloemencorso namelijk de optocht van 42 kilometer en op zondag kunt u tijdens de Bloemencorso EXPO nog een keer genieten van de praalwagens in het hartje van bloemenstad Haarlem. Om 17.00 uur is het tijd om de praalwagens weer uit te zwaaien.

De data voor het Bloemencorso Bollenstreek zijn voor de aankomende jaren:

JaarOpbouwdagenLichtjescorsoBloemencorsoHaarlem Expo
202417 t/m 19 april19 april20 april21 april
20259 t/m 11 april11 april12 april13 april
202615 t/m 17 april17 april18 april19 april
202714 t/m 16 april16 april17 april18 april

Welke bloemen worden er gebruikt voor het Bloemencorso Bollenstreek?

Het Bloemencorso Bollenstreek is het enige corso dat gemaakt wordt met voorjaarsbloemen. Bij het Bloemencorso Bollenstreek is de belangrijkste bloem de hyacint. Deze bloemen vormen de basis van de corsowagens. De hyacinten zorgen ook voor de heerlijke voorjaarsgeuren die bij het Bloemencorso horen. De wagens worden verder aangekleed met tulpen en narcissen.

Wat zijn de ontwerpen van de corsowagens in 2024?

Het Bloemencorso Bollenstreek heeft in 2024 geen overkoepelend thema. Alle ontwerpteams hebben hierdoor de volledige vrijheid bij het ontwerpen van de praalwagens. Dit heeft geresulteerd in een schitterend afwisselend Bloemencorso. Hieronder de ontwerpen voor de praalwagens voor het corso 2024.

Wat is de route van het Bloemencorso Bollenstreek?

Het Bloemencorso heeft elk jaar dezelfde route van ongeveer 42 kilometer. Op vrijdagavond rijdt het corso door het gezellige dorp Noordwijkerhout. De route op zaterdag begint in de badplaats Noordwijk. Vervolgens rijdt het corso naar Voorhout, Sassenheim, Lisse, Hillegom, Heemstede en Haarlem.

Wat kost een kaartje voor het Bloemencorso Bollenstreek?

Het Bloemencorso Bollenstreek is gratis te bekijken. U kunt zelf een plekje zoeken langs de 42 kilometer lange route. Wilt u zittend genieten van het Bloemencorso en gebruik kunnen maken van toilet en catering dan zijn er een aantal overdekte tribunes waar u het Bloemencorso kunt bekijken. Bij de tribunes zijn toiletten aanwezig en u kunt terecht voor een hapje en een drankje. Er zijn ook verschillende Bloemencorso tours vanuit Amsterdam beschikbaar.

Let op! De tribunes zijn populair en elk voorjaar snel uitverkocht. Reserveer uw tribuneplaats op tijd. De volgende tours & tribunes zijn beschikbaar:

Onderstaande Bloemencorso tours vertrekken vanuit Amsterdam (bij de ADAM Tower achter Centraal Station Amsterdam)

Bloemencorso tours vanuit AmsterdamDatumPrijs
Opbouwdagen Bloemencorso + Keukenhof18 April€ 89,50Reserveer
Lichtjes Bloemencorso in Noordwijkerhout + Keukenhof19 April€ 92,50Reserveer
Shuttle bus + Keukenhof ticket + Bloemencorso staanplaatsen20 april€ 42,50Reserveer
Bloemencorso tribune, lunch box en bezoek tulpen showtuin20 April€ 139,50Uitverkocht
Bloemencorso tribune, lunch box en bezoek Keukenhof20 April€ 139,50Uitverkocht
Bloemencorso EXPO Haarlem en Keukenhof21 April€ 94,50Reserveer

Onderstaande Bloemencorso tribunes zijn zonder vervoer

Locatie van de tribune +tijdstipPrijs
Noordwijkerhout – vrijdagavond 19 April – 21.30 uur
(tijdens het Lichtjescorso)
€ 27,95Reserveer
Noordwijk – 9.00 uur
(aan het strand van Noordwijk)
€ 27,95Reserveer
Keukenhof ticket + Bloemencorso staanplaatsen
Je kan zelf een plek zoeken langs de route (geen tribune)
€ 20,00Reserveer
Voorhout – 11.10 uur
(bereikbaar met openbaar vervoer)
€ 27,95Uitverkocht
Lisse – 15.05 uur
(inclusief lunchbuffet bij Intratuin Lisse)
€ 74,45Uitverkocht
Lisse Zuid – 14.30 uur
(bij de tulpenvelden)
€ 37,95Uitverkocht
Hillegom – 17.10 uur
(bereikbaar met openbaar vervoer)
€ 27,95Uitverkocht
Heemstede – 20.30 uur
(verlicht Bloemencorso)
€ 27,95Reserveer

Fietsroutes & sightseeing tijdens het Bloemencorso

De dagen rondom het Bloemencorso zijn elk jaar populaire dagen. Dit komt uiteraard door het Bloemencorso zelf maar zeker ook omdat tijdens het Bloemencorso ook de tulpenvelden mooi in bloei staan. Het is dan ook ideaal om in deze dagen een fietsroute of sightseeing tour te doen. Er zijn ook exclusieve sightseeing tours tijdens het Bloemencorso. Bij het boeken van een tribune plek kan je bijvoorbeeld exclusieve wandelingen en tours bijboeken. Ook zijn de helikopter tours beschikbaar op zaterdag en zondag tijdens het corso weekend.

Reisadvies voor het bezoeken van het Bloemencorso

Wilt u het Bloemencorso Bollenstreek bezoeken dan is het verstandig om na te denken over hoe u naar de Bollenstreek gaat reizen. Het reisadvies is afhankelijk van de locatie waar u het Bloemencorso wilt bekijken. Voor de populairste locaties hebben we het reisadvies hieronder vermeldt.

Keukenhof Bloemenpark

Een van de populairste locaties om het bloemencorso te kijken is bloemenpark Keukenhof in Lisse. Het bloemencorso komt hier in de middag voorbij en veel mensen combineren het bekijken van het bloemencorso met een bezoek aan het lentepark van Europa. Keukenhof heeft een groot parkeerterrein waar je voor slechts € 10,00 de hele dag kan parkeren. Ook rijden er speciale Keukenhof bussen vanaf RAI Amsterdam, Schiphol Airport, Station Haarlem en Station Leiden.

Bloemenstad Haarlem

Het bloemencorso eindigt op zaterdag in de binnenstad van Haarlem. Op zondag zijn de corsowagens in Haarlem de hele dag te bezichtigen. Haarlem is goed bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer. Tip! Het bloemencorso weekend is een perfect weekend voor een weekendje Haarlem.

Welke activiteiten zijn er te doen rondom het Bloemencorso Bollenstreek?

Hotel tips langs de route van het Bloemencorso

Rondom het Bloemencorso worden steeds meer activiteiten georganiseerd. Ook bloeien de tulpenvelden in de periode, is Bloemenpark Keukenhof geopend en zijn er meerdere showtuinen te bezoeken. Veel mensen komen dan ook langer genieten van de bloemen en boeken een weekend of korte vakantie in de Bollenstreek.

Onze populaire links