Home / Tips / Lentebloemen in de Bollenstreek

Het bekendste bloemenseizoen van de Bollenstreek is uiteraard de lente. Miljoenen mensen van over de hele wereld bezoeken de bloeiende bollenvelden en bloemenpark Keukenhof om zich te verwonderen over de kleurenpracht van bloemen zoals de tulp, hyacint en de narcis. Met de fietsroute Flower Tour Lente fiets je langs de leukste bloemenattracties.


Lentebloemen evenementen

Tijdens de bloeiperiode van de lentebloemen in het voorjaar start op 21 maart en loopt tot 10 mei 2020. Tijdens deze periode worden er in de Bollenstreek heel veel leuke bloemen evenementen georganiseerd die zeker een bezoek waard zijn. Hieronder volgen onze tips om een bezoek aan de bloemen van Nederland nog waardevoller te maken.


Let op: Onderstaande evenementen worden momenteel nog aangevuld. Wij verwachten eind oktober 2019 het volledige aanbod aan lentebloemen activiteiten op deze website te vermelden.


Doorlopende lentebloemen activiteiten in de Bollenstreek

Tijdens de lentebloemen periode zijn er verschillende doorlopende activiteiten in de Bollenstreek. Hieronder noemen wij de leukste activiteiten. Alle lentebloemen activiteiten zijn verbonden met de fietsroute: Flower Tour Lente. Let wel op. Elke activiteit heeft zijn eigen openingsdagen en tijden.


Agenda met bloemenevenementen voorjaar 2020 (onder voorbehoud)

  • 4 april – Tulpen plukken in het centrum van Lisse
  • 5 april – Hollen door de Bollen
  • 4, 11, 12, 18, 25 en 26 april – Helikoptervluchten boven de bollenvelden
  • 18 t/m 20 april – Bloemenmozaïeken Lisse, De Zilk en Vogelenzang
  • 22 t/m 26 april – Bloemencorso Bollenstreek / Corsoweek