Home / Tips / Nederlandse dahliatuinen in de zomer

English Deutsch

De Bollenstreek is in de zomer vooral bekend vanwege de mooie stranden, duinen en het uitgestrekte Hollandse plassengebied. Vanaf half augustus t/m oktober wordt het Dahlia Festival gehouden en zijn er in de streek veel zomerbloemen te bewonderen. Vooral de Dahlia showtuinen worden steeds populairder en zijn een aanrader voor jong en oud.

Dahlia showtuinen

Door de lange bloeitijd van de zomerbloemen is er veel tijd om de dahlia’s te bewonderen. Vanaf augustus t/m oktober staan de dahlia showtuinen in bloei en kan je genieten van de kleurenpracht van de veelzijdige dahlia bloem.

Hieronder hebben we enkele dahlia showtuinen genoemd die zeker een bezoekje waard zijn. Alle showtuinen liggen in de Bollenstreek en zijn goed te combineren met een bezoekje aan het strand, de duinen of het Hollandse plassengebied.

De dahliatuinen van Kasteel Keukenhof

Dahlia showtuinen bij Kasteel Keukenhof

De kasteeltuinen van Keukenhof zijn tijdens het dahlia seizoen nog mooier door de verschillende dahlia showtuinen die er zijn aangelegd. Een wandeling op het landgoed is dan ook extra bijzonder vanaf half augustus t/m half oktober.

Dahlia Showtuin bij De Tulperij

Dahlia showtuin bij De Tulperij

Geniet van de dahlia bloemen bij bloembollenkwekerij De Tulperij in Voorhout. Deze authentieke tulpenkwekerij is de perfecte locatie om meer te weten te komen over de dahlia. Naast een dahlia showtuin heeft De Tulperij ook een pluktuin en kan je er terecht voor het kopen van de nieuwe oogst tulpenbollen.

  • Openingsperiode: 8 augustus t/m 10 oktober 2024
  • Openingstijden: elke dag van 9.30 – 17.00
  • Entree: gratis
  • Extra’s: naast de dahlia showtuin is er ook een pluktuin en kan je tulpenbollen kopen. De showtuin ligt langs de Bollenstreek bloemen fietsroute
  • Meer informatie: De Tulperij

FBT Dahlia Showtuin

Dahlia showtuin van FBT

De FBT dahlia showtuin is oorspronkelijk gericht op de zakelijke markt. Toch weten steeds meer consumenten deze mooie showtuin te vinden. Dit komt o.a. doordat de showtuin langs de Bollenstreek bloemen fietsroute ligt.

Fietsroute langs de zomerbloemen

We hebben speciaal voor de zomerbloemen een leuke fietsroute ontwikkeld. De Bollenstreek Bloemenroute is een afwisselende fietsroute waar het strand en de duinen afgewisseld worden met de mooiste dahlia showtuinen en schitterende monumenten. De fietsroutes is 35 kilometer lang.

Rondleidingen langs de zomerbloemen

Wil je alles te weten komen over de zomerbloemen en de mooiste plekjes in de Bollenstreek ontdekken? Boek dan een rondleiding langs de zomerbloemen. Je hebt de keuze uit een fietstocht met een gids of een tour met een elektrische Renault Twizy waarbij je via de audiotour meer informatie krijgt.

Ga je liever zelf op pad? Kijk dan bij onze Bollenstreek Tours.

Tulpenbollen kopen

Vanaf augustus is ook de nieuwe oogst tulpenbollen (en andere bloembollen) te koop. Op verschillende plaatsen in de Bollenstreek kan je dan ook terecht voor het kopen van verse tulpenbollen en andere bloembollen.

Zomerbloemen evenementen

Tijdens de Dahlia bloeiperiode zijn er een aantal bloemenevenementen in de Bollenstreek.

Veelgestelde vragen – FAQ

Welke zomerbloemen bloeien er in de Bollenstreek?

Wanneer bloeien de zomerbloemen in de Bollenstreek?

Zijn dahlia showtuinen vrij toegankelijk?

Wat zijn de openingstijden van de dahlia showtuinen?

Zijn er pluktuinen met zomerbloemen in de Bollenstreek?

Is er een fietsroute langs de zomerbloemen?

Bollenstreek tours

Bekijk ook onze andere Bollenstreek Tours. Geniet van het strand, de duinen en de bloemen met een van de volgende tours:

De volgende tours zijn alleen beschikbaar in de lente: