Home / Tips / Nederlandse dahliatuinen in de zomer

Dahlia zomerbloemen

De Bollenstreek is in de zomer vooral bekend vanwege de mooie stranden, duinen en het uitgestrekte Hollandse plassengebied. Vanaf half augustus t/m oktober zijn er in de streek ook veel zomerbloemen te bewonderen. Vooral de Dahlia showtuinen worden steeds populairder en zijn een aanrader voor jong en oud.

Het zomerbloemen seizoen loopt van 10 augustus t/m 17 oktober 2021. In deze periode zijn er verschillende dahlia showtuinen geopend en worden er rondleidingen en tours georganiseerd. Bekijk alle activiteiten op www.dahliafestival.nl

Dahlia showtuinen

Door de lange bloeitijd van de zomerbloemen is er veel tijd om de dahlia’s te bewonderen. Vanaf augustus t/m oktober staan de dahlia showtuinen in bloei en kan je genieten van de kleurenpracht van de veelzijdige dahlia bloem.

Hieronder hebben we enkele dahlia showtuinen genoemd die zeker een bezoekje waard zijn. Alle showtuinen liggen in de Bollenstreek en zijn goed te combineren met een bezoekje aan het strand, de duinen of het Hollandse plassengebied.

De dahliatuinen van Kasteel Keukenhof

Dahlia showtuinen bij Kasteel Keukenhof

De kasteeltuinen van Keukenhof zijn tijdens het dahlia seizoen nog mooier door de verschillende dahlia showtuinen die er zijn aangelegd. Een wandeling op het landgoed is dan ook extra bijzonder vanaf half augustus t/m half oktober. In 2020 zijn er maar liefst 3 kasteeltuinen waar dahlia’s bloeien.

Dahlia Showtuin van CNB bij De Tulperij

Dahlia showtuin bij De Tulperij

Geniet van de dahlia bloemen bij bloembollenkwekerij De Tulperij in Voorhout. Deze authentieke tulpenkwekerij is de perfecte locatie om meer te weten te komen over de dahlia. Naast een dahlia showtuin heeft De Tulperij ook een pluktuin en kan je er terecht voor het kopen van de nieuwe oogst tulpenbollen.

  • Openingstijden: di wo do vrij 9.30 – 17.00 | za 9.30 – 13.00
  • Entree: gratis
  • Extra’s: naast de dahlia showtuin is er ook een pluktuin en kan je tulpenbollen kopen. De showtuin ligt langs de Bollenstreek bloemen fietsroute
  • Meer informatie: De Tulperij

FBT Dahlia Showtuin bij The Tulip Barn

Dahlia showtuin van FBT

De FBT dahlia showtuin is oorspronkelijk gericht op de zakelijke markt. Toch weten steeds meer consumenten deze mooie showtuin te vinden. Dit komt o.a. doordat de showtuin langs de Bollenstreek bloemen fietsroute ligt.

Fietsroute langs de zomerbloemen

We hebben speciaal voor de zomerbloemen een leuke fietsroute ontwikkeld. De Bollenstreek Bloemenroute is een afwisselende fietsroute waar het strand en de duinen afgewisseld worden met de mooiste dahlia showtuinen en schitterende monumenten. De fietsroutes is 35 kilometer lang.

Rondleidingen langs de zomerbloemen

Wil je alles te weten komen over de zomerbloemen en de mooiste plekjes in de Bollenstreek ontdekken? Boek dan een rondleiding langs de zomerbloemen. Je hebt de keuze uit een fietstocht met een gids of een tour met een elektrische Renault Twizy waarbij je via de audiotour meer informatie krijgt.

Ga je liever zelf op pad? Kijk dan bij onze Bollenstreek Tours.

Tulpenbollen kopen

Vanaf augustus is ook de nieuwe oogst tulpenbollen (en andere bloembollen) te koop. Op verschillende plaatsen in de Bollenstreek kan je dan ook terecht voor het kopen van verse tulpenbollen en andere bloembollen.

Zomerbloemen evenementen

In 2020 zijn de grootschalige evenementen afgelast in verband met de COVID-19 maatregelen. De showtuinen en rondleidingen gaan wel gewoon door. Uiteraard volgens de COVID-19 regels van de Nederlandse overheid.

Veelgestelde vragen – FAQ

Er bloeien veel verschillende soorten bloemen in de Bollenstreek. In de zomer is het vooral de veelzijdige dahlia bloem die veel aandacht krijgt. De dahlia is er in heel veel variaties en kleuren en bloeit voor een langere periode.

De zomerbloemen bloeien in de Bollenstreek vanaf augustus tot en met oktober. Zodra de dahlia bloemen geeft blijven er tot eind oktober bloemen komen. Hierdoor kan er lang genoten worden van de schitterende en verrassende bloem. De productievelden worden echter elke week gekopt waardoor de bloemen daar minder zichtbaar zijn. Wil je genieten van de dahlia dan kan je terecht bij een van de dahlia showtuinen.

Ja, de dahlia showtuinen zijn vrij toegankelijk. Hieronder hebben we een overzicht van de gratis showtuinen.

Het landgoed van Kasteel KeukenhofGratis
Bloembollenkwekerij De TulperijGratis
FBT showtuinenGratis

De dahlia showtuinen zijn verschillende geopend. Vaak kan je overdag langs om te genieten van de kleurrijke bloem.

Ja, bij De Tulperij is sinds 2020 een pluktuin van dahlia’s. Hier kan je dus je eigen dahlia boeket plukken.

Ja, er is in samenwerking met bollenstreek.nl een leuke fietsroute ontwikkeld die je langs strand, duinen en de zomerbloemen brengt. De fietsroute is gratis te fietsen en vanaf eind juli verkrijgbaar bij de VVV’s in de Bollenstreek.

Bollenstreek tours

Bekijk ook onze andere Bollenstreek Tours. Geniet van het strand, de duinen en de bloemen met een van de volgende tours:

De volgende tours zijn alleen beschikbaar in de lente: