Home / De leukste Tours in de Bollenstreek / De Bollenstreek bloemenroute: fietsen langs strand, duinen en bloemen

De Bollenstreek bloemenroute is een fietsroute waarmee je zowel in de lente als in de zomer optimaal geniet van de bloemen in de Bollenstreek. Ontdek de veelzijdigheid van de Bollenstreek en bezoek het strand, de duinen, de gezellige bloemendorpen Noordwijkerhout, Lisse en verschillende bloemenattracties

Fietsen langs strand, duinen en bloemen

Met de bloemenroute kom je langs het strand, het unieke duingebied, mooie monumenten en de mooiste bloemen van het seizoen. In de lente zie je de schitterende tulpenvelden en in de zomer kom je langs de kleurrijke Dahlia showtuinen. De hoogtepunten tijdens de route zijn:

* voor de openingsdagen en tijden kijk hieronder.

De bloemenroute

De bloemenroute is heel eenvoudig te fietsen door het volgen van de nummers van het fietsknooppuntensysteem. Bekijk hieronder de plattegrond en volg de groene nummers op de borden langs de weg (knooppunten). De route is ook op te halen bij de plaatselijke VVV vestigingen en verschillende hotels, campings en vakantieparken rondom de route.

Eigen fiets of huurfiets

De Bollenstreek bloemenroute fiets je eenvoudig met je eigen fiets. Heb je geen fiets of heb je geen zin om je fiets mee te nemen naar de Bollenstreek? Dan kan je eenvoudig een fiets huren bij een van de locaties rondom de route.

Kies zelf je startpunt

De Bollenstreek fietsroute is een rondje en je kan de route dan ook op elk willekeurig punt op de route beginnen. Zo kan je de route beginnen bij een van de hotels, vakantieparken en b&b’s langs de Bollenstreek bloemenroute. Vaak kan je daar ook gratis parkeren en/of een fiets huren.

De bloemenroute is ook te fietsen vanaf populaire badplaatsen en NS treinstations. Hieronder meer informatie per vertrekplaats.

Vanaf de boulevard van Noordwijk aan Zee

De bloemenroute is eenvoudig te fietsen vanaf de boulevard van Noordwijk aan Zee. Volg vanaf knooppunt 79 de route naar knooppunt 43 en vervolg daarna de fietsroute.

Vanaf de boulevard van Zandvoort aan Zee

De bloemenroute is eenvoudig te fietsen vanaf de boulevard van Zandvoort aan Zee. Volg vanaf knooppunt 32 de route naar knooppunt 31 en vervolg daarna de fietsroute.

Vanaf NS treinstation Hillegom

De bloemenroute is eenvoudig te fietsen vanaf de NS treinstation Hillegom. Ga vanaf knooppunt 51 naar knooppunt 50 en kom op de route via knooppunt 58 en vervolg daarna de fietsroute.

Vanaf NS treinstation Sassenheim

De bloemenroute is eenvoudig te fietsen vanaf de NS treinstation Sassenheim. Volg vanaf knooppunt 17 de route naar knooppunt 12 en vervolg daarna de fietsroute.

Openingstijden highlights

Afhankelijk van wanneer je de Bollenstreek bloemenroute gaat fietsen kan je bij verschillende locaties naar binnen (betaald of gratis). Hieronder zie je het overzicht van alle openingsdagen, tijden en eventuele entreeprijzen. Klik op de locatie link voor meer informatie over de locatie.

LocatieOpenEntreeBijzonderheden
Bloemenpark
Keukenhof
20 maart – 9 mei 2021€ 19,00Koop je
ticket online
FBT bloemen
Showtuin
15 augustus – 30 september 2020
20 maart – 9 mei 2021
GratisDe soorten bloemen zijn afhankelijk van het seizoen
Kasteeltuinen
Keukenhof
Iedere dag geopend m.u.v. dagen met evenementenGratisDahlia showtuin vanaf augustus t/m oktober 2020
Museum De
Zwarte Tulp
DI/WO/DO/VR/ZA/ZO
10 – 17 uur
€ 8,00Online bezoek reserveren verplicht
St. AgathakerkIedere dag
9:00 – 17:00 uur
Gratis
‘t Huys DeverWO/DO/VR/ZA/ZO
14 – 17 uur
GratisBetaalde rondleiding
vanaf 10 personen
De Tulperij12 augustus – 17 oktober
DI/WO/DO/VR: 9.30-17.00
ZA: 9.30-13.00
20 maart – 9 mei 2021
9:30 – 17:00 uur
GratisBetaalde rondleiding
vanaf 10 personen

Groepsuitjes

Wil je de Bloemenroute fietsen met een groep neem dan contact met ons voor onze aantrekkelijke groepsarrangementen.

Bollenstreek tours

Bekijk ook onze andere Bollenstreek Flower Tours. Geniet van het strand, de duinen en de bloemen met een van de volgende tours:

De volgende tours zijn alleen beschikbaar in de lente: