Home / De leukste Tours in de Bollenstreek / De Tulpenroute: fietsen en wandelen langs de bloemenvelden

De Tulpenroute is een fietsroute en wandelroute waarmee je optimaal geniet van de bloemenvelden rondom Keukenhof. Ontdek de mooiste bloeiende bloemen, breng een bezoek aan een bloembollenkwekerij en geniet van de gastvrijheid van de bloemendorp Lisse.

Belevenis route rondom Keukenhof

De Tulpenroute is erop gericht om de fietser en wandelaar een echter belevenis te bieden. Naast de bloemenvelden kom je dan ook langs schitterende monumenten en kan je meer te weten komen over het verhaal van de tulp met de bijbehorende audio guide (Nederlands, Engels en Duits).

De route bestaat uit een tweetal Keukenhof routes die gecombineerd zijn om de mooiste bloemenvelden te zien. Je kan de route dus eventueel zelf inkorten.

Blauwe fietsroute (5 kilometer)

Met de blauwe route maak je een rondje van 5 kilometer rondom Bloemenpark Keukenhof. Je komt langs de kasteeltuinen van Keukenhof en ziet de bloemenvelden aan de Noordzijde van het bloemenpark. Deze bloemenvelden zijn ook vanuit het park goed te zien maar vanaf de andere kant heb je een mooi uitzicht over de Keukenhof molen.

De blauwe route komt ook vlak bij de showtuin van FBT Tuinbouw. In deze showtuin staan vele soorten voorjaarsbloemen die gratis te bewonderen zijn.

Paarse fietsroute (10 kilometer)

Met de paarse route ontdek je de bloemenvelden aan de zuidkant van bloemenpark Keukenhof. Op de 10 kilometer lange route kom je o.a. langs schitterende bloemenvelden, het Keukenhof bos en ‘t Huys Dever. Ook ligt bloembollenkwekerij De Tulperij langs deze route. Een bezoekje aan de bloemenkas van De Tulperij is zeker aan te raden.

Aan het eind van de paarse route rij je door het centrum van Bloemendorp Lisse. Neem een gratis kijkje in de St. Agathakerk en/of breng een bezoek aan Museum De Zwarte Tulp.

De paarse route is eventueel in te korten met 1,5 kilometer. Hierdoor mis je wel het bezoek aan de Tulperij.

De bewegwijzering van de Tulpenroute is alleen aanwezig tijdens het Keukenhof seizoen. In 2021 is de tulpenroute te rijden vanaf zaterdag 20 maart t/m zondag 09 mei.

Prijs Tulpenroute

De Tulpenroute is gratis te wandelen of te fietsen. Wil je de route echt beleven dan kan je voor € 5,00 de belevingsroute kopen. Hiermee krijg je een (digitaal) routeboekje (in het Engels) met de highlights van de route. Ook krijg je toegang tot de audio guide app (iPhones & Android) waarmee je meer leert over de tulp en de omgeving.

Audio tour

Holland Audio Guides app
Holland Audio Guides app

Bij de belevingsroute krijg je een coupon voor het downloaden van de Tulpenroute audio guide. Met deze audio guide krijg je het verhaal te horen over de tulp en de omgeving rondom Keukenhof. Deze audio guide download je op je eigen telefoon (iPhone, Android).

Tulpenroute rond Keukenhof

De Tulpenroute kan je starten op meerdere punten langs de route. Het handigste startpunt is bij bloemenpark Keukenhof. Op het parkeerterrein van Keukenhof parkeer je je auto de hele dag voor slechts € 6,00. Je kan je parkeerkaart alvast online kopen. De route is perfect te combineren met een bezoekje aan Europa’s mooiste lentetuin. 

Eigen fiets of huurfiets

De Tulpenroute fiets je eenvoudig met je eigen fiets. Heb je geen fiets of heb je geen zin om je fiets mee te nemen naar de Bollenstreek? Dan kan je eenvoudig een fiets huren bij Keukenhof. Lees hier meer over het huren van een fiets.

Wil je een langere fietsroute? Kijk dan bij de Bollenstreek fietsroute van 35 kilometer. Deze route is het hele jaar te fietsen en brengt je langs het strand, de duinen en de bloemenvelden.