Home / De leukste Tours in de Bollenstreek / Tulpenroute: fietsen langs de tulpenvelden in Nederland | 15km

De Tulpenroute is de fietsroute waarmee je optimaal geniet van de tulpenvelden rondom Bloemenpark Keukenhof. Ontdek de mooiste soorten tulpen, breng een bezoek aan een tulpen kweker en geniet van de gastvrijheid van de bloemendorp Lisse.

Hoogtepunten van de Tulpenroute

De Tulpenroute is met een lengte van slechts 15 kilometer goed te fietsen voor zowel jong als oud. Door de kortere afstand is de fietsroute ideaal om te combineren met de verschillende hoogtepunten waar je langs fietst. Uiteraard kom je langs Bloemenpark Keukenhof maar er is nog heel veel meer te ontdekken. De hoogtepunten op een rijtje:

Door de korte afstanden tussen de hoogtepunten is de Tulpenroute geschikt voor alle leeftijden.

Belevingsroute rondom Keukenhof

Holland Audio Guides app
Holland Audio Guides app

De Tulpenroute is erop gericht om de fietser een echte belevenis te bieden. Het verhaal van de tulp en de omgeving krijg je te horen via de leuke audio guide (Nederlands, Engels en Duits).

De bewegwijzering van de Tulpenroute is alleen aanwezig tijdens het Keukenhof seizoen. In 2021 is de tulpenroute te rijden vanaf zaterdag 20 maart t/m zondag 09 mei.

Prijs Tulpenroute

De Tulpenroute is gratis te fietsen. Wil je de route echt beleven dan kan je voor € 5,00 de belevingsroute kopen. Hiermee krijg je een (digitaal) routeboekje (in het Engels) met de highlights langs de fietsroute. Ook krijg je toegang tot de audio guide app (iPhones & Android) waarmee je het verhaal krijgt te horen van de tulp en de omgeving van Keukenhof.

Startlocatie voor de Tulpenroute

De Tulpenroute heeft geen vaste volgorde en kan dus langs de hele route gestart worden. Wil je de Tulpenroute combineren met een bezoek aan bloemenpark Keukenhof dan kan je het beste starten bij het bloemenpark. Op het parkeerterrein van Keukenhof parkeer je je auto de hele dag voor slechts € 6,00. Je moet wel je toegangskaart en parkeerkaart online kopen.

Heb je geen eigen fiets dan kan je bij Keukenhof ook terecht voor het huren van een fiets. Fietsverhuur Keukenhof is te vinden op het parkeerterrein bij de hoofdingang van het bloemenpark.

Eigen fiets of huurfiets

De Tulpenroute fiets je eenvoudig met je eigen fiets. Heb je geen fiets of heb je geen zin om je fiets mee te nemen naar de Bollenstreek? Dan kan je eenvoudig een fiets huren bij Keukenhof. Bekijk hier alle fietsverhuur locaties rondom Keukenhof.

Wil je een langere fietsroute? Kijk dan bij de Bollenstreek bloemenvelden fietsroute van 35 kilometer. Deze route is het hele jaar te fietsen en brengt je langs het strand, de duinen en de bloemenvelden.

Bekijk onze tips voor het bezoeken van de bloemenvelden in de Bollenstreek