Home / Tips / Zomerbloemen in de Bollenstreek

De bollenvelden in de Bollenstreek zijn in de lente wereldberoemd maar ook in de zomer zijn er kleurrijke bloemen te bewonderen in de bloemenstreek van Nederland. Geniet van de mooiste Dahlia showtuinen en koop de beste kwaliteit tulpenbollen voor je eigen Keukenhof in je tuin of op je balkon.

We hebben speciaal voor de zomerbloemen een leuke fietsroute ontwikkeld. De bloemenroute is een afwisselende route waar het strand en de duinen afgewisseld worden met Dahlia showtuinen en schitterende monumenten. De zomerbloemen zijn ook te bezoeken met verschillende leuke tours.

Dahlia showtuinen

Het zomerbloemen seizoen start op 10 augustus en loopt tot 18 oktober. Genoeg tijd dus om o.a. Dahlia’s en Canna’s te komen bewonderen. Deze periode is ook de periode om de nieuwe oogst tulpenbollen (en andere voorjaarsbloembollen) te kopen zodat je vanaf oktober je eigen tuin of balkon kan voorbereiden op de lente 2021.

Doorlopende zomerbloemen activiteiten in de Bollenstreek

Tijdens de zomerbloemen periode zijn er verschillende doorlopende activiteiten in de Bollenstreek. Hieronder noemen wij de leukste activiteiten. Alle zomerbloemen activiteiten zijn verbonden met de fietsroute: Bollenstreek Bloemenroute. Let wel op. Elke activiteit heeft zijn eigen openingsdagen en tijden.

Zomerbloemen evenementen

In 2020 zijn de grootschalige evenementen veelal afgelast in verband met de corona maatregelen. De showtuinen zijn echter wel gewoon geopend.