Home / Tips / Zomerbloemen in de Bollenstreek

De lentebloemen uit de Bollenstreek zijn wereldberoemd maar ook in de zomer zijn er schitterende bloemen te bewonderen in de bloemenstreek van Nederland. Uiteraard beleef je de zomerbloemen het beste met een Flower Tour Zomereditie maar ga ook eens kijken bij een van onderstaande zomerbloemen evenementen.


Zomerbloemen evenementen

Het zomerbloemen seizoen start op 1 augustus en loopt tot 27 oktober. Genoeg tijd dus om o.a. Dahlia’s en Canna’s te komen bewonderen. Deze periode is ook de periode om de nieuwe oogst tulpenbollen (en andere voorjaarsbloembollen) te kopen zodat je vanaf oktober je eigen tuin of balkon kan voorbereiden op de lente 2020.


Doorlopende zomerbloemen activiteiten in de Bollenstreek

Tijdens de zomerbloemen periode zijn er verschillende doorlopende activiteiten in de Bollenstreek. Hieronder noemen wij de leukste activiteiten. Alle zomerbloemen activiteiten zijn verbonden met de fietsroute: Flower Tour Zomereditie. Let wel op. Elke activiteit heeft zijn eigen openingsdagen en tijden.


Corsoweekend – 10 & 11 augustus 2019

Het tweede weekend van augustus staat in het teken van het zomerse Bloemencorso. Het bekijken van dit zomerse bloemencorso is uiteraard gratis. Op zondag is er in Noordwijk een speciaal bloemenevenement namelijk Blooming Festival Noordwijk.

Een andere aanrader is het jaarlijkse Bollenstreek in Bedrijf. Op deze open dag kan je een kijkje nemen bij verschillende bloembollenbedrijven.


Dahlia Dagen Bollenstreek – 21 t/m 26 augustus 2019

Tijdens de Dahlia Dagen Bollenstreek staat de bijzondere Dahlia bloem extra in de spotlight. Bij de Kasteeltuinen van Keukenhof komt zelfs een praalwagen uit het Bloemencorso Bollenstreek te staan die speciaal voor dit evenement opnieuw met bloemen gestoken wordt. Uiteraard met dahlia bloemen. Tijdens de Dahlia Dagen staat ook het bloemendorp Lisse in het teken van de zomerbloem. Er staan vele Dahlia Mozaïeken en er is een Dahlia Kindercorso.


Open Monumentendag – 14 september 2019

De landelijke Open Monumentendag is elk jaar een grote trekker in de Bollenstreek. Langs de Flower Tour Zomereditie liggen verschillende monumenten die op deze dag te bezoeken zijn. Beklim bijvoorbeeld de toren van de St. Agathakerk in Lisse en bezoek het kasteel in de Kasteeltuinen van Keukenhof.


Feestweek Lisse – 20 t/m 26 september 2019

Elke derde donderdag van september start de Feestweek van Lisse. Tijdens dit grootste dorpsfeest van de Bollenstreek zijn er vele activiteiten van en door inwoners van Lisse. Traditie is de familie wandeltocht op zondagochtend. Deze wandeling loopt door het Bloemenpark Keukenhof en geeft een unieke kans om het bloemenpark in september te zien.

  • Familie wandeltocht door Bloemenpark Keukenhof »

Bollenmarkt Keukenhof – 4 & 5 oktober 2019

Oktober is de maand om je favoriete voorjaarsbloembollen te kopen en te planten. Op de Bollenmarkt bij Keukenhof bloemenpark vind je de meest exclusieve bloembollen van de leveranciers van Keukenhof. Uiteraard kan je ook terecht voor advies over het planten van bloembollen in je tuin of op je balkon. Ook kan je met eigen ogen zien hoe de tuinmannen van Keukenhof het bloemenpark klaar aan het maken zijn voor het voorjaar van 2020.