Home / De leukste Tours in de Bollenstreek / Hollandse Bloemenroute & Hapjes arrangement | 35km

Het Hollandse Bloemenroute & Hapjes arrangement is een fietsroute waarmee je geniet van de lentebloemen of de zomerbloemen in de Bollenstreek. Je fietst ook langs het strand, de duinen en de dorpen Noordwijkerhout en Lisse. Onderweg krijg je de lekkerste Hollandse hapjes. Een echt Hollands dagje uit dus.

Bloemenroute langs strand, duinen en bloemen

Met deze bloemenroute ontdek je de veelzijdigheid van de Bollenstreek. Je fiets je langs het strand, het unieke duingebied, mooie monumenten en uiteraard de mooiste bloemen van het seizoen. In de lente zie je de schitterende tulpenvelden en in de zomer kom je langs de kleurrijke dahlia showtuinen.

Er zijn elk jaar twee bloeiperiodes waarin deze fietsroute het beste tot zijn recht komt en waarin je de meeste bloemen kan bewonderen.

Van 20 maart t/m 9 mei 2021 bloeien de lentebloemen in de Bollenstreek. Geniet van de narcissen, hyacinten en uiteraard de Nederlandse tulpen. In deze periode is ook bloemenpark Keukenhof geopend dat ook langs de fietsroute gelegen is.

In de lente geniet je met de Bollenstreek bloemenroute van hyacinten, narcissen en natuurlijk de wereldberoemde tulpen van Nederland.

Hoogtepunten in de lente

* voor de openingsdagen en tijden kijk hieronder.

Vanaf 14 augustus t/m 10 oktober 2021 bloeien de zomerbloemen weer in de Bollenstreek. Geniet van de veelzijdige dahlia’s in een van de verschillende dahlia showtuinen en combineer de bloemen met het strand en de duinen.

Hoogtepunten in de zomer

* voor de openingsdagen en tijden kijk hieronder.

Prijs van het Hollandse bloemenroute & hapjes arrangement

Dit geweldige arrangement kost € 24,95 per persoon. Dit is inclusief:

  • Fietsroute van 35 kilometer langs de mooiste bloemenvelden, het strand, de duinen en de mooiste bezienswaardigheden rondom Keukenhof en de bloemendorpen Lisse en Noordwijkerhout. (de fietsroute is op basis van het fietsknooppuntensysteem).
  • Onderweg krijg je bij vier locaties een lekker Hollands hapje (Stroopwafel, bitterballen, poffertjes en een ijsje). Bij de Tulperij krijg je ook een kopje koffie of thee.
  • Bij de Tulperij krijg je ook een leuke souvenir om mee te nemen naar huis.
  • Onderweg profiteer je ook van verschillende kortingen.

Eigen fiets of huurfiets

De Bollenstreek bloemenroute fiets je eenvoudig met je eigen fiets. Heb je geen fiets of heb je geen zin om je fiets mee te nemen naar de Bollenstreek? Dan kan je eenvoudig een fiets huren bij een van de locaties rondom de route.

Kies zelf je startpunt

De Hollandse bloemenroute is een rondje en je kan de fietsroute dan ook op elk willekeurig punt langs de route beginnen. Zo kan je de route beginnen bij een van de hotels, vakantieparken en b&b’s langs de Bollenstreek bloemenroute. Vaak kan je daar ook gratis parkeren en/of een fiets huren.

De bloemenroute is ook te fietsen vanaf populaire badplaatsen Noordwijk en Katwijk en NS treinstations Hillegom en Sassenheim. Hieronder meer informatie per vertrekplaats.

Vanaf de boulevard van Noordwijk aan Zee

De bloemenroute is eenvoudig te fietsen vanaf de boulevard van Noordwijk aan Zee. Volg vanaf knooppunt 79 de route naar knooppunt 43 en vervolg daarna de fietsroute.

Vanaf de boulevard van Zandvoort aan Zee

De bloemenroute is eenvoudig te fietsen vanaf de boulevard van Zandvoort aan Zee. Volg vanaf knooppunt 32 de route naar knooppunt 31 en vervolg daarna de fietsroute.

Vanaf NS treinstation Hillegom

De bloemenroute is eenvoudig te fietsen vanaf de NS treinstation Hillegom. Ga vanaf knooppunt 51 naar knooppunt 50 en kom op de route via knooppunt 58 en vervolg daarna de fietsroute.

Vanaf NS treinstation Sassenheim

De bloemenroute is eenvoudig te fietsen vanaf de NS treinstation Sassenheim. Volg vanaf knooppunt 17 de route naar knooppunt 12 en vervolg daarna de fietsroute.

Openingstijden highlights

Afhankelijk van wanneer je de bloemenroute gaat fietsen kan je bij verschillende locaties naar binnen (betaald of gratis). Hieronder zie je het overzicht van alle openingsdagen, tijden en eventuele entreeprijzen. Klik op de locatie link voor meer informatie over de locatie.

LocatieOpenEntreeBijzonderheden
Bloemenpark
Keukenhof
20 maart – 9 mei 2021€ 19,00Let op: je moet vooraf je ticket online kopen.
FBT bloemen
Showtuin
20 maart – 9 mei 2021
14 augustus – 10 oktober 2021
GratisDe soorten bloemen zijn afhankelijk van het seizoen
Kasteeltuinen
Keukenhof
Iedere dag geopend m.u.v. dagen met evenementenGratisDahlia showtuin vanaf augustus t/m oktober 2021
Museum De
Zwarte Tulp
DI/WO/DO/VR/ZA/ZO
10 – 17 uur
€ 8,00Online bezoek reserveren verplicht
St. AgathakerkIedere dag
9:00 – 17:00 uur
Gratis
‘t Huys DeverWO/DO/VR/ZA/ZO
14 – 17 uur
GratisBetaalde rondleiding
vanaf 10 personen
De Tulperij20 maart – 9 mei 2021
9:30 – 17:00 uur
14 augustus – 10 oktober
DI/WO/DO/VR: 9.30-17.00
ZA: 9.30-13.00
GratisBetaalde rondleiding
vanaf 10 personen

Groepsuitjes

Wil je een arrangement met een grote groep gaan doen neem dan contact met ons voor onze aantrekkelijke groepsarrangementen.

Bollenstreek tours

Bekijk ook onze andere Bollenstreek Tours. Geniet van het strand, de duinen en de bloemen met een van de volgende tours:

De volgende tours zijn alleen beschikbaar in de lente: