Home / De leukste Tours in de Bollenstreek / Hollandse Bloemenroute | Fietsenroute langs de bollenvelden 35km

Corona-update | Door de corona maatregelen is dit arrangement in 2021 niet boekbaar. Als alternatief is de Tulpenroute wel beschikbaar.

De Hollandse Bloemenroute is de fietsroute waarmee je geniet van de lentebloemen of de zomerbloemen in de Bollenstreek. Je fietst langs het strand, de duinen en de dorpen Noordwijkerhout en Lisse. Onderweg kom je langs de leukste ( bloemen)attracties, monumenten en natuurgebieden.

Hoogtepunten van dit fietsarrangement langs de bloemenvelden

Met deze bloemenroute ontdek je de veelzijdigheid en de gastvrijheid van de Bollenstreek. Je fiets je langs het strand, het unieke duingebied, mooie monumenten en uiteraard de mooiste bloemen van het seizoen. In de lente zie je de schitterende tulpenvelden en in de zomer kom je langs de kleurrijke dahlia showtuinen.

Er zijn elk jaar twee bloeiperiodes waarin deze fietsroute het beste tot zijn recht komt en waarin je de meeste bloemen kan bewonderen. Hieronder hebben we per bloeiperiode de hoogtepunten langs de fietsroute vermeld.

Lentebloemen

Van 20 maart t/m 9 mei 2021 bloeien de lentebloemen in de Bollenstreek. Geniet van de narcissen, hyacinten en uiteraard de Nederlandse tulpen. In deze periode is ook bloemenpark Keukenhof geopend dat ook langs de fietsroute gelegen is.

In de lente geniet je met de Bollenstreek bloemenroute van hyacinten, narcissen en natuurlijk de wereldberoemde tulpen van Nederland.

Hoogtepunten in de lente

* voor de openingsdagen en tijden kijk hieronder.

De bloei van de lentebloemen is afhankelijk van de weersomstandigheden. Blijf op de hoogte van de status van de bloemenvelden via onze gratis Flower Map.

Zomerbloemen

Vanaf 14 augustus t/m 10 oktober 2021 bloeien de zomerbloemen weer in de Bollenstreek. Geniet van de veelzijdige dahlia’s in een van de verschillende dahlia showtuinen en combineer de bloemen met het strand en de duinen.

Hoogtepunten in de zomer

* voor de openingsdagen en tijden kijk hieronder.

De bloei van de showtuinen is afhankelijk van de weersomstandigheden. Blijf op de hoogte van de status van de showtuinen in de zomer via onze gratis Flower Map.

Ontdek de gastvrijheid van de Bollenstreek

Met dit fietsarrangement geniet je niet alleen van de schitterende natuur in de Bollenstreek, je fietst ook door de gezellige bloemendorpen Noordwijkerhout en Lisse. In deze bloemendorpen heb je dorpspleinen met veel horecagelegenheden waar je kan genieten van een hapje en een drankje.

Hoe werkt het?

Bij het boeken kies je een dag, starttijd en de startlocatie. Op de starttijd meld je je bij het gekozen startpunt. Daar krijg je de fietsroute en vouchers voor de Hollandse hapjes onderweg. Je hoeft niet op een bepaalde tijd bij de horeca locaties te zijn. Je kan dus in je eigen tempo fietsen en tussendoor de hoogtepunten bezoeken.

Prijs van het fietsarrangement

Dit geweldige arrangement kost € 24,95 per persoon. Dit fietsarrangement is inclusief:

  • Fietsroute van 35 kilometer langs de mooiste bloemenvelden, het strand, de duinen en de mooiste bezienswaardigheden rondom Keukenhof en de bloemendorpen Lisse en Noordwijkerhout. (de fietsroute is op basis van het fietsknooppuntensysteem).
  • Onderweg krijg je bij vier locaties een lekker Hollands hapje (b.v. Stroopwafel, bitterballen, poffertjes en een ijsje).
  • Bij de Tulperij krijg je een leuke souvenir om mee te nemen naar huis.
  • Onderweg profiteer je ook van verschillende kortingen.

Startlocaties en tijden

Het Hollandse Bloemen en Hapjes fietsarrangement start je bij een van de deelnemende horeca locaties. Het het reserveren kies je voor de gewenste starttijd bij de eerste horeca locaties. Je kiest zelf bij welke horeca locatie je het arrangement wil starten.

De startlocaties zijn eenvoudig met de auto te bereiken en beschikken over ruime parkeermogelijkheden. Je kan vanaf verschillende hotels en vakantieparken ook eenvoudig fietsen naar een van de startlocaties.

Je start het arrangement bij een van de deelnemende horecagelegenheden:

StartlocatieKosten parkerenNavigatie adres
Dorpshart LisseGratis parkeren bij de parkeerplaatsen
Bondstraat 13
Heereweg 249
Westerdreef (t.h.v. 105)
NoordwijkerhoutGratis (let op: op sommige parkeerplaatsen geldt max. 2 uur)
Langevelderslag€ 5,00 voor een dagkaart

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het om de fietsroute te fietsen?

De fietsroute is 35 kilometer lang en dat is ongeveer twee uur fietsen. Met het bezoeken van de hoogtepunten duurt de tulpen belevingsroute gemiddeld vier uur.

Fietsverhuur langs de bloemenroute

De bloemenroute fiets je eenvoudig met je eigen fiets. Heb je geen fiets of heb je geen zin om je fiets mee te nemen naar de Bollenstreek? Dan kan je eenvoudig een fiets huren bij een van de locaties rondom de route.

Bekijk ook onze unieke tulpen fietsroute. Deze fietsroute van 15 kilometer langs de tulpenvelden rondom Keukenhof is inclusief audiogids en een digitaal routeboekje. » Tulpen belevingsroute

Bekijk onze tips voor het bezoeken van de bloemenvelden in de Bollenstreek

Openingstijden highlights

Afhankelijk van wanneer je de bloemenroute gaat fietsen kan je bij verschillende locaties naar binnen (betaald of gratis). Hieronder zie je het overzicht van alle openingsdagen, tijden en eventuele entreeprijzen. Klik op de locatie link voor meer informatie over de locatie.

LocatieOpenEntreeBijzonderheden
Bloemenpark
Keukenhof
20 maart – 9 mei 2021€ 19,00Let op: je moet vooraf je ticket online kopen.
FBT bloemen
Showtuin
20 maart – 9 mei 2021
14 augustus – 10 oktober 2021
GratisDe soorten bloemen zijn afhankelijk van het seizoen
Kasteeltuinen
Keukenhof
Iedere dag geopend m.u.v. dagen met evenementenGratisDahlia showtuin vanaf augustus t/m oktober 2021
Museum De
Zwarte Tulp
DI/WO/DO/VR/ZA/ZO
10 – 17 uur
€ 8,00Online bezoek reserveren verplicht
St. AgathakerkIedere dag
9:00 – 17:00 uur
Gratis
‘t Huys DeverWO/DO/VR/ZA/ZO
14 – 17 uur
GratisBetaalde rondleiding
vanaf 10 personen
De Tulperij20 maart – 9 mei 2021
9:30 – 17:00 uur
14 augustus – 10 oktober
DI/WO/DO/VR: 9.30-17.00
ZA: 9.30-13.00
GratisBetaalde rondleiding
vanaf 10 personen