Home / Tips / De b(l)oeiendste evenementen rondom de bloemenvelden

In en rondom de bloemenvelden worden veel evenementen georganiseerd. Zowel in de lente als in de zomer is er van alles te beleven tussen de bloemen en het strand. Hieronder hebben we de leukste ‘bloemen’ evenementen verzameld.

Lenteflora in Lisse

In februari krijg je alvast een voorproefje van de lente bij de Lenteflora in Lisse. Deze leuke indoor bloemenshow is elk jaar populair bij bloemenliefhebbers. Er zijn verschillende onderdelen zoals een bloemenshow van bloembollenkwekers, de huisbroei waarbij mensen zelf de bloembollen kunnen uitbroeien en een activiteit voor scholieren in Lisse.

Openingsperiode Keukenhof

Het hoogtepunt van het voorjaar is de openingsperiode van Bloemenpark Keukenhof. Het park opent eind maart de deuren en is geopend tot ongeveer half mei. In 2022 opent het bloemenpark op donderdag 24 maart en is de laatste dag zondag 15 mei.

Hollen door de Bollen

Hollen door de Bollen is het wandel- en hardloop evenement tussen de bloemenvelden. Tijdens dit evenement wordt gelopen voor het goede doel namelijk de Roparun. Er wordt geld ingezameld voor de strijd tegen kanker.

Tulpen pluktuin voor kinderen in Lisse

Elk voorjaar staat het centrum van Lisse in het teken van de voorjaarsbloemen. Er worden dan ook veel evenementen georganiseerd rondom de bloemen. Het eerste evenement is traditiegetrouw de tulpen pluktuin op het horecaplein.

Bloemenmozaïek wedstrijd Lisse

Het maken van bloemenmozaïeken is een traditie die al heel lang gekoesterd wordt in bloemendorp Lisse. Veel wijken, organisaties en scholen doen dan ook mee met de wedstrijd om het mooiste bloemenmozaïek te maken. De bloemenkunstwerken zijn vervolgens een lang weekend voor iedereen gratis te bewonderen. Tip: fiets de gratis fietsroute langs de bloemenmozaïeken.

Kindercorso in Lisse

Kinderen en bloemen is een geweldige combinatie. In het centrum van Lisse is het jaarlijkse kindercorso dan ook altijd een leuk evenement om aan mee te doen of om te bekijken. Kinderen (en hun ouders) versieren fietsen, skelters en andere voertuigen met kleurrijke bloemen. De mooist versierde voertuigen maken kans op mooie prijzen.

Bloemencorso Bollenstreek

Het Bloemencorso Bollenstreek is elk voorjaar het hoogtepunt van de lente in Nederland. De kleurrijke optocht is inmiddels uitgegroeid tot een optocht van maar liefst 42 kilometer. De start is op zaterdagochtend op de boulevard van Noordwijk aan Zee en de stoet eindigt ‘s avonds in het centrum van de gezellige stad Haarlem.

Corsomarkt Lisse

Op de vrijdag en zaterdag van het bloemencorso Bollenstreek wordt in Lisse een gezellige markt georganiseerd. De corsomarkt is al tientallen jaren in begrip en trek veel bezoekers.

De Mooiste File van Nederland

De boulevard van Noordwijk is niet alleen de startlocatie van het bloemencorso op zaterdag. Er zijn vanaf vrijdagavond t/m zondag heel veel mooi versierde auto’s te bewonderen bij het evenement De Mooiste File van Nederland.

Castlefest bij Keukenhof

Geen evenement met bloemen maar wel heel kleurrijk is het jaarlijkse fantasy festival Castlefest dat gehouden wordt in de kasteeltuinen van Keukenhof.

Dahlia Festival

Vanaf augustus t/m half oktober staat de Bollenstreek in het teken van de zomerbloem Dahlia. Tijdens het Dahlia Festival fiets je de Hollandse bloemenroute en bezoek je vele showtuinen waar je vaak gratis kan genieten van de veelzijdige dahlia bloem. Ook zijn de sightseeing tours te boeken tijdens de Dahlia bloeiperiode.

Onze populaire links